PLAN DE INTERVENTIE PERSONALIZAT
ProEtica- Revistă Culturală
ISSN 2734-8954
ISSN-L 2734-8954
09.03.2022
STUDIU DE CAZ
PLAN DE INTERVENTIE PERSONALIZAT
Profesor educator Lăcătuşu Elena Loredana
Unitatea
școlară: Școala Gimnazială Specială "Maria Montessori", județ Bacău
I Identificarea, evaluarea si preluarea cazului
Numele si prenumele copilului: B.G. Varsta: 10 ani Sex: masculin Domiciliul legal: Com. Ruginoasa, Jud. Iasi Scolarizare: clasa a II a Diagnostic psihologic: deficienta mintala usoara spre medie
II Istoricul social al copilului Copilul B.G. este al treilea copil nascut din cei patru ai sotilor B.M. SI B.V.. A fost crescut de parinti pana la varsta de 7 ani, nu a frecventat gradinita, a ramas repetent in clasa a I a si evaluarea a fost realizata de catre Serviciul de Evaluare Complexa.
III Starea de sanatate
Copilul sufera de deficienta mintala usoara, aceasta a fost descoperita in momentul cand acesta a intrat in scoala si s-a observant o oarecare intarziere mintala. Acest fapt a facut ca copilul sa intampine dificultati in a trece de pragul clasei a -II-a.
IV Relatiile in familie si comunitate
Relatii in familie: copilul are o relatie buna cu mama sa, nu refuza sa stea cu dansa, dimpotriva, atunci cand merge acasa, cu greu doreste sa se mai intoarca la scoala pentru continuarea activitatilor pe care acesta le face. Relatii comunitare: copilul relationeaza cu colegii suficient de bine, in limitele puterii sale de a relationa si vointei sale. De asemenea si lagatura dintre invatatoare si elev este una buna.
V Evaluarea cazului
Pentru a optimiza situatia copilului se recomanda: - reevaluarea de catre Serviciul de Evaluare Complexa si testarea posibilitatilor mentinerii copilului in invatamantul de masa cu professor de sprijin. - referirea cazului unui O.N.G., in scopul sprijinirii mamei si ameliorarea conditiilor de viata. - urmarirea evolutiei copiluilui in familia de origine prin vizite periodice la domiciliu, convorbiri cu apartinatorii si prin mentinerea legaturii cu institutia de invatamant.