Ce este școala și de ce mergem la școală?

ProEtica-Revistă Culturală

ISSN 2734-8954

ISSN-L 2734-8954

22.06.2021


Ce este școala și de ce mergem la școală? 

PROF.INV.PRIMAR: BÎZDOACĂ DANIELA-ELENA

LICEUL SANITAR '' ANTIM IVIREANU'', RM.VÂLCEA

Locul unde ar trebui să mergem să ne șlefuim mintea, personalitatea, să deprindem comportamente politicoase, utile și plăcute celorlalți. Locul unde fiecare întrebare și curiozitate ar trebui încurajată și udată ca o floare. Și unde, în clasele mici, ne îndrăgostim iremediabil de Doamna.

Școala este locul unde primim o educație și învățăm multe informații despre viață, societate și lumea înconjurătoare. Pe lângă toate acestea, școala poate fi locul unde învățați noi abilități și unde vă faceți prieteni noi. Pe lângă clădirea în sine, școala reprezinăa profesori, învățători și colegi cu care veți relaționa ani buni.

Majoritatea timpului îl veți petrece la școală, asta însemnând de la 6-7 pana la 18-19 ani. Există șanse să fi făcut câțiva ani de grădință sau creșă înainte să intrați în școala primară. Școala nu se termiăa la vârsta de 18-19 ani. Aveți opțiunea de a merge mai departe la facultate.

Școala joacă un rol foarte important în viețile noastre, dar, din păcate, multe persoane nu au șansa să meargă la școală. Motivele pot fi unele din următoarele:

Există multe școli diferite, și fiecare e diferită în felul ei. Indiferent la ce fel de școală mergeți, principalul scop este cel al învățatului. Aveți nevoie să învățați pentru a duce cea mai bună viață posibilă.

Unele din cele mai importante lucruri pe care le învățați la școală este cum să comunicați. Comunicarea înseamnă abilitatea de a vorbi cu ceilalți, să le spuneți ce ați învățat, să le explicați ideile voastre, să rezolvați probleme, să gândiți clar și logic și să ascultați.

Școala e locul unde învățați să lucrați în echipă. Munca în echipă nu mai poate fi privită ca munca în sine, pentru că aveți pe cineva alături. Veți învăța să lucrați dupa un set de reguli și să urmați îndrumările profesorului/ învățătorului.

Pentru întarirea atașamentului dintre scoala si copil este nevoie ca parintele sa inteleaga cu adevarat semnificația și valorile acestui termen, precum si modul in care scoala ajunge sa influenteze dezvoltarea intellectuală a copilului. Din punct de vedere al parinților, definirea rolului școlii este foarte diferită. Aceasta cu atât mai mult cu cât fiecare parinte a avut o experiența personală ( placută sau neplacută) in postura de elev. Unii parinti văd școala ca pe un laborator in care copilul, odata introdus, este supus unor operatii stiintifice. In urma acestora, se presupune ca, dupa cativa ani, el va deveni mai destept, mai invatat, mai luminat. Parintii din aceasta categorie manifesta deplina incredere in institutia de invatamant, fara sa se implice in mod deosebit in activitatile pe care le desfasoara ea. "De aia te trimit la scoala: sa inveti!"

In primul rând școala este instituția care organizează trăirea unei experiențe de învațare. Ea urmarește atingerea unor obiective cu ajutorul unor metode și mijloace științifice. Școala informează și formeaăa elevii tinând cont de anumite principii, având grijă să evalueze modul în care obiectivele au fost atinse. Prin urmare, școala nu este singurul laborator în care copilul învațî ci doar unul dintre ele, mai specializat și competent în domeniul educației decât altele. E bine ca părintele să aibă încredere în școală, dar pentru ca educația copilului să se ridice la nivelul așteptat, el trebuie să se implice, să colaboreze cu personalul didactic pentru ca metodele și obiectivele propuse să fie convergente. De asemenea, chiar dacă "școala vițtii" are un rol important în viața fiecăruia dintre noi, aceasta s-a dovedit a fi de multe ori insuficientă. De aceea, o educație dobândită în mediul școlar a reprezentat întotdeauna o bază foarte bună peste care s-a clădit experiența de viață. Pentru unii părinti o școală bună este instituția în care li se dă voie copiilor să își dezvolte nestingheriți personalitatea.

În al doilea rând indiferent de situație, nu trebuie să negaăm faptul că școala este o instituție educativă destul de importantă, cu reguli stricte ce trebuiesc a fi respectate în așa fel încât copilul să beneficieze de cea mai buna învățare. Solicitările cadrelor didactice nu fac altceva decat să il ajute pe copil să se identifice din punct de vedere profesional în societate, determinând capacitatea acestuia de învățare și acumulare a cunoștințelor necesare pentru viață. De asemenea, prin școală copilul va putea interacționa cu colegii de clasă, va reuși să se integreze într-un mediu social nou, va dobândi anumite abilități practice de învățare a limbilor străine ori de mânuire a calculatorului. Acesta va fi învățat, ascultat și evaluat cu regularitate în așa fel încât profesorii să se asigure ca micuțul a acumulat cantitatea de cunoștințe necesare pentru parcurgerea fiecărei perioade de studiu, folositoare în anii de mai târziu. Dacă părintele manifestă nemulțumire față de învățător, iar copilul este conștient de acest lucru, peste câțiva ani va întâmpina probleme de disciplină create de copil.

Bibliografie:

Senge, Peter (2016). Școli care învață. A cincea disciplină aplicată în educație. București: Ed.Trei.

https://er.educause.edu/articles/2020/3/the-difference-between-emergency-remote-teaching-and-online-learning

ProEtica- Revistă Culturală

ISSN 2734-8954 

ISSN-L 2734-8954


SCRIEȚI-NE

proeticarevista@gmail.com

Orar

Luni - Vineri

12:00 - 18:00

SÂMBĂTĂ

08:00 - 16:00

DUMINICĂ

Închis

Creat cu Webnode
Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți